Activity

 • Borg Bonner posted an update 1 year, 11 months ago

  Какво е бавния дизайн на дома? По закон, това е принципът на забавяне при проектирането на жилища и пространства, които са устойчиви, практични и функционални. Бавното движение на дома започва през 2006 г., след като Джон Браун, Матю Север и Карина ван Олм искат да създадат критичен отговор на лошите практики за дизайн, които проникват в масовото жилищно строителство. Нашето намерение е да се застъпваме за по-внимателен подход към жилищния дизайн, който подобрява качеството на нашето ежедневие и намалява нашето господство върху околната среда.

  Бавният дизайн на дома се стреми към по-спокоен и интуитивен подход към жилищния дизайн. Концепцията е да се използват необходимо обмислени принципи за проектиране, за да се създадат по-малки жилища, които ще бъдат едновременно екологично устойчиви и буквално в смисъл на изградени да издържат. Моля, посетете
  пейка от палети за по-подробна информация. Практиката включва и ремонт на съществуващи, подходящо оразмерени по-големи жилища, които се нуждаят от актуализиране.

  Браун казва в интервю за Чикаго Трибюн, че бавният дом е разумно оразмерен и основно проектиран да поддържа обитателите му. Може да има запис, в който членовете на семейството могат лесно да свалят ботушите си, да скриват ключовете си и да си съхраняват раниците, например. Тя може да има жизнено пространство, което насърчава хората да говорят или четат, обаче не просто да гледат телевизия или да сърфират в интернет. Енергийно ефективният, изпълнен с естествена светлина и проектиран за лесен поток между стаите и достъпа до външната част.

  В интервюто с Калгари Хералд, мисля, че бумът на голямата къща наближава. Така че тези къщи ще бъдат по-малко желани и ценни с течение на времето. Очаквайте преминаване към по-малки, по-енергийноефективни жилища, казва Север, и отдалечаване от домовете в късните градове. Преди десетина години чувствителен дом звучеше като сън на някои. Тези кадри звучат като примка около врата ти. Има несигурност за разходите за енергия, за да се нагрее къщата ви.

  Но всъщност и да не се започва от нулата, все пак можете да се присъедините към живота на флегматичен всекидневен начин на движение. Поправете стаите си, за да сте сигурни, че те са функционални за ежедневието на вашето семейство. Вместо да купувате нова мебел, потърсете семейните мишени или магазинът за спестовство се пренарежда. Организирайте кухнята си, баня, килери и офис с помощта на кошчета, буркани, кутии и чинии, които напълно притежавате, но рядко използвате. Направете нещата в дома си и създайте стилно и удобно пространство, с което ще сте доволни всеки ден и за години напред.